Jean-Francois Christiaens

30 OKT 2018

De T‑Cross, VW’s nieuwe compacte SUV, in 7 cijfers

Met de T-Cross voegt Volkswagen nog een SUV toe aan zijn gamma. Dit is de nieuwe verkoopstopper in 7 cijfers.

1. De passagiers vooraan zitten 60 centimeter boven de grond

De T-Cross mag dan wel compact zijn, het blijft een echte SUV. Dat zie je bijvoorbeeld aan zijn hoge rijpositie. De passagiers vooraan zitten exact 59,7 centimeter boven de grond. Niet alleen handig voor wie graag hoog zit, maar ook voor de instap.

2. De passagiers achteraan zitten nog eens 5,5 centimeter hoger

Om de passagiers achteraan veel te kunnen laten zien, staat de achterbank van de T-Cross nog net iets hoger dan de voorzetels. Concreet zit je achteraan 65,2 centimeter boven de grond.

3. De achterbank is over een lengte van 14 centimeter verschuifbaar

De kleine T-Cross is praktisch in gebruik: zo is de achterbank verschuifbaar over een lengte van 14 centimeter. Dat is iets minder dan de 16 centimeter van de Renault Captur, maar dat maakt de VW goed met zijn kofferruimte: die varieert daardoor tussen 385 en 455 liter, tegenover 377 en 455 liter voor de populaire Franse SUV.

4. Het infotainmentscherm is meer dan 20 centimeter groot

Kies je voor de topuitvoering van het infotainmentsysteem, dan is het scherm op de middenconsole 8 duim groot, iets meer dan 20 centimeter. De klassieke tellers van het instrumentenpaneel kunnen worden vervangen door een scherm dat onder meer de navigatiekaart recht voor je neus projecteert.

5. De T-Cross is 12 centimeter minder lang dan de T-Roc

De T-Cross is 4,11 meter lang. Dat is dus 12 centimeter minder dan de huidige kleinste Volkswagen-SUV, de T-Roc. Om je een idee te geven: het verschil in lengte tussen de Volkswagen Golf en Polo bedraagt iets meer dan 20 centimeter.

6. Het motoraanbod gaat van 95 tot 150 pk

Bij de lancering van de T-Cross voorziet Volkswagen drie benzinemotoren, met 95, 115 en 150 pk. Voor veelrijders is er ook een dieselmotor, de 1.6 TDI van 95 pk.

7. Vanaf € 17.975?

Voor de Belgische markt zijn er nog geen officiële prijzen. Maar de richtprijs voor Duitsland geeft al wel een goeie indicatie. Daar kost de T-Cross 1.0 TSI met 95 pk € 17.975.

Advertentie
Advertentie
Advertentie