Sébastien Vanhouche

9 JAN 2023

Deze elektrische auto belooft een rijbereik van 2.000 km

En daarnaast ook de prestaties van een sportwagen… zonder daarvoor een batterij nodig te hebben.

Dit is de NanoFlowcell Quantino 25, een verrassende concept car die voor het eerst getoond werd op het Autosalon van Genève... in 2015. Vandaag heeft het merk hem verbeterd om hem nog krachtiger te maken. NanoFlowcell zegt dat zijn elektrische roadster nu beschikt over een rijbereik van 2.000 km. En dat zonder dat er een batterij in zit.

Revolutionaire technologie 

De Quantino 25 rijdt op een brandstof op basis van vloeibare elektrolyten, bi-ION. Een technologie waarmee de auto 'getankt kan worden met ionen' op precies dezelfde manier als een auto met verbrandingsmotor getankt wordt met brandstof! Het merk garandeert dat het een "oplossing op waterbasis is die geen giftige stoffen bevat, niet brandbaar is en ook milieuvriendelijk". Kortom: de perfecte brandstof...


Sportieve prestaties

In de praktijk zorgt de inhoud van de twee tanks van 125 liter, wanneer de inhoud ervan via een membraan gecombineerd wordt, voor de productie van stroom die vier motoren van elk 59 kW aandrijft. Dit geeft de Quantino 25 een theoretisch vermogen van 236 kW (321 pk), waarmee hij vanuit stilstand in minder dan 3 seconden de 100 km/u kan bereiken en beschikt over een elektronisch begrensde topsnelheid van 250 km/u.


Te mooi om waar te zijn?

Klinkt dat niet allemaal te mooi om waar te zijn, een elektrische roadster met een bereik van 2.000 km en sportwagenprestaties? Helaas wel... althans voorlopig. Hoewel dit voertuig nog steeds een concept is, hoopt NanoFlowcell immers dat zijn technologie een aantal autobouwers zal aanspreken, zodat het grote publiek ermee kennis zal kunnen maken.


?

Advertentie
Advertentie
Advertentie