Sébastien Vanhouche

4 AUG 2023

Fisker: dit zijn de Pear, Ronin en Alaska

Fisker heeft het definitieve design voorgesteld van zijn compacte SUV, de Pear, en dat van de supersportieve Ronin, maar het verrast ook met een elektrische pick-up, de Alaska.

Verrassing! Fisker onthulde niet één, niet twee, maar wel drie nieuwe modellen in Los Angeles. Naast de Pear en de Ronin die de Amerikaanse autobouwer eerder al vermeldde, trok Fisker ook het doek van een elektrische pick-up die de naam Alaska zal dragen. Maar hoewel we nu weten hoe die eruit zal zien, blijven er rond de technische fiche nog veel vragen.

1.000 pk en 1.000 km rijbereik voor de Ronin 

De Ronin is het toekomstige model van het merk waarover we al het meest weten. Het is een elektrische coupé-cabrio met plaats voor 5. Hij beschikt over 4 vlinderdeuren en zijn 3 elektromotoren leveren een gecombineerd vermogen van meer dan 1000 pk, wat moet zorgen voor een 0 naar 100-sprint in ongeveer 2 seconden. Wat de capaciteit van de batterij zal zijn, is nog niet bekend, maar Fisker heeft het over een rijbereik van bijna 1.000 km.


Alaska en Pear in 2025

De verrassingsgast tijdens de voorstelling was de Alaska, een elektrische pick-up. Het bijzondere aan dit model is dat hij over een verlengbare laadbak beschikt, die van 1,4 tot 2,8 meter lang kan worden. Ook hier zijn er nog geen gegevens over de batterijcapaciteit, maar Fisker belooft een rijbereik van 370 tot 550 km. Hij wordt tegen 2025 verwacht voor een prijs vanaf $ 45.400. Over de compacte Pear weten we nog zo goed als niets, alleen dat er 4 verschillende uitrustingsniveaus zullen zijn en dat hij minstens $ 30.000 zal kosten. De lancering is voorzien voor midden 2025.


?

Advertentie
Advertentie
Advertentie