Arnaud Henckaerts

16 DÉC 2022

Ford plaagt met een nieuw elektrisch model

Dat zal in de plaats van de Fiesta gebouwd worden in Keulen, op het MEB-onderstel van Volkswagen.

De Ford Fiesta is stilaan klaar om zijn laatste adem uit te blazen. Maar daarmee rijst de vraag wat er vanaf midden volgend jaar zal gebeuren met de fabriek in Keulen waar Ford’s compacte stadswagen op dit moment nog gebouwd wordt. Ford licht nu een tipje van de sluier van het elektrische model dat daar binnenkort van de band zal rollen.

Ford op VW-basis

En het is letterlijk slechts en tipje een tipje van de sluier, want meer dan een koplamp, een velg en een stuk bumper krijgen we nog niet te zien. Het is Martin Sander, die General Manager is bij de elektrische ‘Model E’-tak van Ford, die via Twitter een eerste teaserfoto de wereld instuurde. De verhoudingen van het stuk dat nog onder het doek zit doen vermoeden dat het om een SUV-achtig model gaat, iets wat bevestigd wordt door de met matgrijze beschermstukken in de bumpers die meestal gebruikt worden om auto’s ‘avontuurlijker’ te doen ogen.


Een elektrische SUV met de afmetingen van de Kuga, of toch iets kleiner? Het wordt in elk geval het eerste elektrische model dat uit de fabriek in Keulen zal rollen, en gebouwd zal worden op VW’s MEB-onderstel, in het kader van de samenwerking tussen de twee autobouwers. Die samenwerking leverde tot nu toe vooral gemeenschappelijke bedrijfsvoertuigen op, zoals de Caddy/Connect en de Ranger/Amarok. In de loop van 2023 komen we ongetwijfeld meer te weten over het nieuwe elektrische model van Ford.


PUBLICITÉ
PUBLICITÉ
PUBLICITÉ