Sébastien Vanhouche

9 FEB 2023

Het is officieel, Ford komt met een straffe F‑150 Lightning!

Jim Farley, de CEO van het merk, heeft hem al gedeeltelijk voorgesteld aan F1-piloot Daniel Ricciardo.

Na de aankondiging van het partnership met Red Bull laat Ford nu weten dat het werkt aan een voertuig dat in samenwerking de F1-renstal ontwikkeld wordt. De enige aanwijzing daarvoor was tot nu toe een silhouet van een F-150 (Lightning) met daarnaast een Mach-E 1400 en een SuperVan. Maar vandaag maakt Ford ons nog wat meer warm voor het project, met een tweet van Jim Farley, de CEO van het merk.

Jim Farley en Daniel Ricciardo

Op Twitter hebben de baas van Ford en Daniel Ricciardo, de reservepiloot bij Red Bull, (gedeeltelijk) het doek getrokken van een bredere en agressiever ogende F-150 Lightning. Een andere aanwijzing die we krijgen, is dat het gaat om een concept dat moet tonen hoe prestatiegericht de elektrische technologie van Ford kan zijn.


OK, maar welke technologie

Rest de vraag wat deze pick-up te bieden zal hebben. De 7 motoren en 1.400 pk van de Mach-E 1400, de 4 exemplaren en 2.000 pk van de SuperVan of een volledig nieuwe configuratie? Één ding is zeker: hij wordt in elk geval nog krachtiger dan de 580 pk en 1.050 Nm van de krachtigste versie van de huidige elektrische F-150. 

Advertentie
Advertentie
Advertentie