Sébastien Vanhouche

22 DEC 2022

Hoe ver kunnen elektrische auto’s echt rijden?

De Europese journalisten die lid zijn van Autobest hebben samen niet minder van 14 modellen getest in reële omstandigheden.

De Europese journalisten die lid zijn van de organisatie Autobest kwamen onlangs bijeen voor de 'ECOBEST Challenge'. Voor deze editie werden 14 elektrische modellen in reële omstandigheden getest, om op die manier na te gaan of ze in staat waren de door de autobouwers aangekondigde kilometers af te leggen op één batterijlading. Over het algemeen komen ze in de buurt, maar ze evenaren ze zelden...

De Volvo XC40 Recharge blinkt uit...

Slechts één model slaagde erin verder te geraken dan verwacht: de Volvo XC40 Recharge! Het slechtst presteerde de ID.4, die slechts 69,64% van de door VW aangekondigde afstand aflegde. De journalisten wilden ook weten hoeveel kilometer er nog gereden lunnen worden met een lege batterij. In sommige gevallen gaat het over tientallen kilometers! En anderen houden het meteen voor bekeken... Wat met name het geval was bij Aiways U5 en Seres 3. De XC40 Recharge schitterde ook bij deze test opnieuw door nog eens 23 km af te leggen! 

Afspraak op het Salon? 

Wie nieuwsgierig is of wie binnenkort moeten overstappen op een elektrische auto, moet weten dat veel van de door Autobest-journalisten geteste modellen te zien zullen zijn op het Autosalon van Brussel. Dit zal het geval zijn voor Audi, BMW, Ford, Hyundai, Kia, MG, Renault, Seres, Skoda en VW, die je er van 14 tot 22 januari 2023 kan ontdekken. 

Advertentie
Advertentie
Advertentie