Pierre-Benoit Sepulchre

15 JAN 2018

Kenners zullen weg zijn van deze nieuwe Mustang

Deze geweldige speciale reeks is een eerbetoon aan een filmlegende.

Autogigant Ford zet de 50ste verjaardag van de film Bullitt in de verf met een speciale reeks van de Mustang GT. De film van Peter Yates bevat een van de spannendste achtervolgingsscènes in de filmgeschiedenis. Steve McQueen toont zijn kunnen achter het stuur van een Ford Mustang in de straten van San Francisco.

De speciale reeks krijgt een Dark Highland-groene koetswerkkleur, als verwijzing naar de film. Shadow Black is eveneens beschikbaar. Chroom rond de ruiten en het radiatorrooster, specifieke vijfspaaksvelgen, rode Brembo-remklauwen en een Bullitt-badge op de koffer maken het plaatje af. Het interieur krijgt groene accenten in het dashboard, de portieren en op de middenconsole. Op het stuur maakt het trappelende paard eveneens plaats voor een Bullitt-logo.

Onder de motorkap ziet de vijf liter grote en 450 pk sterke V8 van de Mustang GT zijn vermogen stijgen naar 481 pk en 569 Nm. Het blok is gekoppeld aan een manuele zesversnellingsbak. De ingenieurs werkten ook aan de uitlaat en namen elementen over van de Shelby GT 350 voor een potigere klank. De auto wordt helaas alleen over de oceaan verkocht…

Advertentie
Advertentie
Advertentie