Sébastien Vanhouche

19 JAN 2023

Mercedes CLA: licht bijgewerkt

Een eerder discrete update, zowel qua design als technologie…

Na de A-Klasse krijgt nu ook zijn tweelingbroer met aflopende daklijn een facelift. Het model is nog jong en fris, en Mercedes beperkt zich dus tot enkele lichte aanpassingen, zowel wat het design als de technologie betreft. Zijn koetswerk krijgt een licht herwerkte voorbumper en een nieuwe grille, terwijl ook de diffuser hertekend wordt. De vernieuwde CLA is ook voorzien van nieuwe lichtblokken met een herwerkte lichtsignatuur.


Meer technologie standaard 

Binnenin is het 10,25 duim grote centrale scherm voortaan standaard en toont het de nieuwste generatie van het MBUX-systeem, met onder andere de draadloze versie van Android Auto en Apple CarPlay. Mercedes maakt ook van deze update gebruik om de standaarduitrusting van het model een upgrade te geven, met automatische koplampen, LED-lichten en een achteruitrijcamera.

Uitgebreidere elektrificatie

Alle verbrandingsmotoren zijn voortaan uitgerust met 48V micro-hybride technologie, inclusief de 35 AMG. De plug-in hybride versies worden 5 kW sterker, goed voor een motorvermogen van 80 kW in volledig elektrische modus. AC-laden gaat tot 11 kW, terwijl het DC-laadvermogen op 22 kW blijft, waardoor de batterij in slechts 25 minuten van 10 tot 80 procent kan worden opgeladen. De batterijcapaciteit stijgt tot 15,6 kWh en zorgt voor een maximaal volledig elektrisch rijbereik van 82 km bij de CLA 250 e coupé en 80 km bij de CLA 250 e Shooting Brake.

Advertentie
Advertentie
Advertentie