Jean-Francois Christiaens

6 MRT 2019

Mitsubishi Engelberg Tourer wrijft het er nog eens in

Mitsubishi is wereldwijd leider op de markt van de plug-inhybride SUV’s. Dat willen de Japanners er nog eens inwrijven. Of dat zet dit conceptmodel toch in de verf door de kwaliteiten van de Outlander PHEV te beklemtonen.

De naam van de Mitsubishi Engelberg Tourer verwijst naar een beroemd skioord in Zwitserland. Het ontwerp vertelt al iets over de toekomstige designtaal bij de Japanners. Technisch neemt dit conceptmodel de plug-inhybride aandrijflijn over van de Outlander PHEV. Door nieuwe technologie voor de elektromotor en vierwielaandrijving, geïnspireerd door de oude Lancer Evo’s van het merk, moet de aandrijflijn nog efficiënter worden.

Rijbereik

Het conceptmodel gebruikt dus dezelfde 2.4 benzineviercilinder als de Outlander PHEV, maar de batterij kan nu voldoende elektriciteit stockeren voor een WLTP-rijbereik van 70 kilometer. In totaal zou de Engelberg Tourer daardoor 700 kilometer kunnen afleggen zonder te tanken of op te laden.

Drie zitrijen

Praktisch heeft dit model drie rijen met zetels, zelfs met zijn plug-inhybride aandrijflijn. Dat heeft de Outlander niet als je hem als PHEV bestelt…

Advertentie
Advertentie
Advertentie