1. Wissel je winterbanden voor zomerbanden

Winterbanden bieden betere grip onder de 7 graden. Het omgekeerde geldt dus ook: doordat ze zachter zijn, zijn ze minder geschikt bij warm weer. Bovendien slijten ze dan ook sneller. Rij er dus niet te lang meer op rond, maar stockeer ze tot dit najaar.

2. Check je ruitenvloeistof

Tijdens de winter zal je voorruit vaak bevroren zijn geweest, of vuil van het strooizout. Vaak de ruiten even schoon gesproeid? Vul dan je ruitenvloeistof weer aan, zodat je hetzelfde kan blijven doen als je voorruit onder de insectenbrij zit.

3. Vervang je ruitenwisserbladen

Als je auto dag en nacht buiten staat, en je ruitenwissers regelmatig aan je voorruit zijn gevroren, kan het zijn dat er scheurtjes in het rubber zitten. Niets zo veilig als een goeie afvoer van water op je voorruit bij regenbuien, dus zorg ervoor dat de ruitenwisserbladen in optimale conditie zijn en koop er desnoods nieuwe.

4. Poets je auto

Niets zo nefast voor je lak als strooizout. Profiteer dus van het mooie weer om je auto onder handen te nemen en grondig schoon te maken. Vergeet vooral de onderkant niet: het opspattende strooizout blijft aan de onderkant van je auto hangen. Ga je naar de carwash, dan heeft die er wellicht een speciaal programma voor.

5. Vergeet de binnenkant niet

Maak van de gelegenheid gebruik om een lentepoets te houden in je auto zelf: gooi papiertjes, lege blikjes en flesjes weg, vervang dat ene geurboompje dat al een tijdje niet meer werkt door iets lentefris, en ga even met stofzuiger en poetsdoek aan de slag. Zo kan je interieur er weer een tijdje tegen.

6. Check je auto op krassen en putjes

Misschien is het je tijdens de winter niet opgevallen, maar ontdek je na je schoonmaakbeurt krassen of putjes op je lak of op je voorruit, behandel ze dan meteen of laat ze door iemand herstellen. Een putje of sterretje in je voorruit mag je in geen geval groter laten worden…

7. Kijk nog even naar je airco

Met warmere temperaturen is er niets zo heerlijk als klimaatregeling in de auto. Misschien heb je die tijdens de winter niet vaak gebruikt, of is er stof of vuil in de filter geraakt. Even laten nakijken en je houdt het hoofd koel in het lenteweer.