Pierre-Benoit Sepulchre

26 JUL 2021

Nieuwe Tesla Model S heeft geen rond stuurwiel meer

Je zal het moeten doen met de “yoke”.

Net zoals Donald Trump gebruikt Elon Musk, de charismatische baas van Tesla, graag het medium Twitter om voor opschudding te zorgen. Je herinnert je vast wel dat de nieuwe generatie van de Tesla Model S flink wat aandacht heeft getrokken bij zijn onthulling door een heel specifiek detail. De berline had bij zijn voorstelling namelijk een “yoke”-stuurwiel in plaats van de traditionele ronde hoepel. Het was echter de vraag of die gimmick ook echt het productiestadium zou halen.

Vandaag kunnen we bevestigen dat dat het geval is, want Musk heeft op Twitter gemeld dat het zelfs niet mogelijk wordt om voor een ander stuurwiel te kiezen dan de “yoke”.


Volgens Tesla biedt dat laatste een beter zicht op de weg en op het dashboard met zijn vele schermen. Dit stuurwiel, dat veel weg heeft van de stuurknuppel van een vliegtuig, zou best wat mensen kunnen verwarren, maar het zou ons niet verbazen mocht de concurrentie het initiatief van de Californische autobouwer uiteindelijk volgen.


?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Advertentie
Advertentie
Advertentie