Jean-Francois Christiaens

16 JUN 2021

Polestar 3: elektrische “high performance”‑SUV op komst

Polestar meldt de komst van een elektrische SUV naar zijn aanbod. Deze Polestar 3, een neef van de toekomstige elektrische Volvo XC90, wordt in de VS gebouwd.

Na zijn prestigieuze plug-inhybride coupé Polestar 1 en de elektrische berline Polestar 2 kondigt het Chinees-Zweedse merk nu zijn eerste elektrische SUV aan. Dit derde model heet niet geheel verrassend Polestar 3.

De elektrische SUV wordt omschreven als “gestroomlijnd” en “performant” en wordt gebouwd in de Verenigde Staten, in de recente productiefaciliteit van Volvo Cars in Ridgeline (South Carolina). De Polestar 3 staat op het nieuwe platform SEA van de Chinese groep Geely, dat ook wordt gebruikt voor de luxueuze shooting brake Zeekr 001, en hij deelt zijn technische ingewanden ook met de volgende elektrische generatie van de Volvo XC90.

De SUV moet dienen als speerpuntmodel voor Polestar in de VS. “De productie in de VS verkort de leveringstijden […]. Ze heeft ook een positieve impact op de prijs van de Polestar 3”, zo vertelt Dennis Nobelius, Chief Operating Officer bij Polestar. “Dat alles maakt het merk nog competitiever op de Amerikaanse markt.”

De productie zou in 2022 van start gaan. Volledige technische gegevens worden “op een later tijdstip” bekend gemaakt, maar de Polestar 3 zou de stijltaal overnemen die we eerder al zagen in de conceptcar Precept. Op technisch vlak weten we al dat zijn neef Zeekr 001 kan worden uitgerust met een batterij van tot 100 kWh en dat zijn gecombineerde vermogen kan oplopen tot meer dan 500 pk.

Op zoek naar een elektrische wagen?

Ben jij op zoek naar een elektrische wagen? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze nieuwste zoekertjes voor elektrische wagens nu hier:

Advertentie
Advertentie
Advertentie