Jean-Francois Christiaens

3 DEC 2021

Polestar 3: toekomstige ‘sportieve’ Volvo XC90 wordt concreter

Polestar heeft een eerste afbeelding onthuld van zijn toekomstige SUV. Deze Polestar 3 wordt in de VS gebouwd naast de volgende Volvo XC90 en wordt in 2022 op de markt verwacht.

Na de gesluierde teaser van deze zomer publiceert Polestar vandaag een afbeelding van een gemaskeerd prototype van zijn SUV 3. Op die manier kunnen we zijn algemene proporties en stijl beter inschatten.

Hij wordt de eerste SUV van Polestar en ook het eerste model van het merk dat in de VS wordt gebouwd. De 3 moet van de band gaan lopen in de Volvo-fabriek van Charleston, in South Carolina. De elektrische SUV deelt namelijk zijn technische basis met de volgende generatie van de Volvo XC90, hoewel de Polestar zich zou onderscheiden door een meer vermogende aandrijflijn.

Polestar-CEO Thomas Ingenlath heeft bovendien bevestigd dat de 3 “op termijn zelfstandig zal rijden op de snelweg dankzij de verbeterde LiDAR-sensor van Luminar en de centrale rekenkracht van NVIDIA”.

De productiestart is gepland voor 2022.


Op zoek naar een elektrische wagen?

Ben jij op zoek naar een elektrische wagen? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze nieuwste zoekertjes voor elektrische wagens nu hier:


Advertentie
Advertentie
Advertentie