Jean-Francois Christiaens

16 AUG 2022

Polestar bevestigt de lancering van de roadster ‘6’

Er is geen ‘misschien’ meer nodig: Polestar gaat zijn verleidelijke elektrische roadster ‘O2’ bouwen. Het wordt de Polestar 6, met een vermogen van bijna 900 pk. En je kan hem al reserveren!

Onlangs toonde Thomas Ingenlath, de man aan het hoofd van Polestar, zich eerder overtuigd dat de O2 Concept in productie zou gaan, al bleef hij nog op de vlakte over de haalbaarheid van het project.

Maar die twijfel lijkt nu volledig weggenomen door Polestar: het zustermerk van Volvo heeft net de lancering van de elektrische roadster officieel bevestigd onder de naam Polestar 6. Dit model zal logischerwijs na de Polestar 5 komen in de nomenclatuur van het bedrijf. Met andere woorden, de 4-deurs 800 volt coupé met een ultrastijf gelijmd aluminium platform die als technische basis zal dienen voor deze elektrische roadster. De roadster zal naar verwachting ook diens explosieve aandrijflijn krijgen, met twee elektromotoren die samen 650 kW (884 pk) en 900 Nm ontwikkelen. Polestar heeft een 0 naar 100-tijd aangekondigd van 3,2 seconden.

Geduld!

Hoewel Polestar de aankondiging aangrijpt om meteen ook de besteltabellen voor zijn '6' Roadster te openen, zal je nog even geduld moeten hebben voor je de sleutels van je nieuwe cabriospeeltje zal kunnen bemachtigen. Voor 2026 moet je hem niet op de weg verwachten.

LA Concept

Voor geïnteresseerde klanten is Polestar van plan om 500 genummerde exemplaren te bouwen van een speciale versie die 'LA Concept' heet. Deze auto's zullen exclusief de Sky Blue koetswerklak, het licht lederen interieur en de 21 duim grote wielen van de originele Polestar O2 Concept krijgen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie