Of je nu vertrekt met of zonder kinderen, elke reis vereist organisatie. Toch vragen kinderen vaak wat meer voorbereiding. Welke route is haalbaar, welke accommodatie is geschikt, hoe lang blijf je op iedere plek? Dat soort vragen zal je moeten beantwoorden om een onvergetelijke herinnering te creëren voor jou en je kroost. TopCompare.be helpt je een handje met de voorbereiding.
Welke bestemming kies je?
Je bestemming is misschien wel de belangrijkste keuze die je maakt bij je roadtrip. Best kies je een bestemming die voldoet aan de verwachtingen van volwassenen én kinderen. Je kinderen willen uiteraard niet hetzelfde als jij. Volwassenen kunnen waarschijnlijk zonder problemen uren stilzitten, terwijl een regelmatige pauze - en ietwat kortere route - door de kleintjes meer wordt gewaardeerd. Wil je het bekende “Zijn we er al?” voorkomen? Leg dan goed uit hoe lang de reis precies gaat duren. Vergeet ook niet om wat (gezonde) snacks en spelletjes mee te nemen voor tijdens de rit.
Een avontuurlijke vakantie klinkt mooi, maar zorg ervoor dat je eindbestemming niet té avontuurlijk is als je met kinderen reist. Het klinkt vanzelfsprekend, maar sommige %%ilink_17756_bestemmingen zijn meer geschikt voor een roadtrip dan andere%%. Zelfs de meest ogenschijnlijk rustige plekken kunnen prachtige bezienswaardigheden hebben. Informeer ook altijd naar de situatie in het land van bestemming. Is het klimaat gunstig? Zijn er bepaalde gebieden of wegen om te vermijden? Schijnbaar bijkomende zaken, maar ze kunnen een vakantie maken of breken.
Maak je reis zo comfortabel mogelijk
Toegegeven: een lange rit in een wagen of een bus is niet altijd even luxueus. Toch hoeft een roadtrip niet gelijk te staan aan een oncomfortabele reis en huilende peuters. Zorg bijvoorbeeld altijd voor een goede airco in je wagen, maar zet die niet te hoog: te grote temperatuurverschillen kunnen voor een nare verkoudheid zorgen. Zorg er ook voor dat je auto goed is schoongemaakt en er geen onnodige zaken in de auto rondslingeren. Kijk ten slotte voor je vertrekt naar mogelijke defecten van de wagen en laat die mogelijk repareren.
Waar slaap je?
Ga je voor een camping, een appartement, een bungalow, of een hotel? Je voorkeur hangt uiteraard volledig af van de behoeftes van jezelf en je gezin. Om jezelf en je medereizigers niet te erg te belasten, blijf je best een paar keer langer dan één nacht op dezelfde plek. Zo kan je uitrusten en de omgeving eens goed verkennen.
Zet dit op je checklist:
● Eten en drinken: voldoende drinken is essentieel voor jezelf en je gezin. Zoals eerder vermeld, zijn (gezonde) snacks altijd een goed idee om de rit wat leuker te maken.
● Pauzes: neem zeker ieder paar uur een pitstop. Strek je benen, loop wat rond en haal een frisse neus. Pauzes zijn ook ideaal om snoepverpakkingen, drinkflesjes en andere rommel weg te gooien.
● Check-up: %%ilink_18590_bereid je wagen goed voor%% op de lange weg die gaat komen. Laat altijd je wagen controleren (of doe het zelf) vooraleer je op een lange roadtrip vertrekt. Neem ook altijd zaken zoals een kleine gereedschapskist en een reservewiel mee. Zorg er ook voor dat alle documentatie van de wagen op orde is.
Een goed begin is het halve werk: een uitspraak die zeer zeker van toepassing is op een roadtrip. Door een goede voorbereiding te treffen en de behoeftes van jezelf en je gezin goed in de gaten te houden, kan iedereen met volle teugen genieten van de roadtrip.
Dit artikel is geschreven door TopCompare.be in samenwerking met Vroom.be.