De Brabus Rocket wordt als « snelste vierdeurs coupé » voorgesteld. Het moet gezegd zijn, de genie uit Bottrop heeft het talent om een Mercedes om te bouwen naar een supersonische raket. Zijn zwarte kleur, als een anti-radar camouflage, versterkt die indruk.
Opgedreven CLS
Neem een Mercedes CLS, plaats er een verbeterde versie van de V12 van de SL 600 in, en je verkrijgt de Rocket. Deze bolide kan aan 350 km/u rijden…met een elektronisch begrensde topsnelheid. De acceleraties zijn verpletterend, dit zwart monster kan in 4 seconden van 0 tot 100 km/u, van 0 tot 200 km/u in 10.5 seconden en tot 300 km/u in 29.5 seconden!
Cavalerie
De V12 biturbo zorgt voor de onredelijke 730 pk (537 kW) voor een cilinderinhoud van 6233 cm³. Het maximum koppel is, theoretisch, 1320 Nm, maar is elektronisch begrensd op 1100 Nm en beschikbaar bij laag regime: 2100 tr/min.
Modificaties
Niets is toeval, de ingenieurs van Brabus hebben veel plezier in het aanpassen van verschillende stukken en elementen om de chronometers door te doen slaan. Zo hebben zij bijvoorbeeld de cilindertubes vergroot en de originele zuigers vervangen. Ook hebben zij de luchtmengeling en de cilinderkoppen op punt gesteld en voor een sportieve nokkenas gezorgd.
Turbos
Brabus heeft eveneens voor de motor met de grootste turbocompressoren gezorgd, net als de meest efficiënte intercoolers en viervoudige uitlaat. Het elektronische beheer van het motorblok werd ook herwerkt om het onderste uit de kan te halen, maar blijven binnen alle wettelijke en aanvaardbare normen op het gebied van de uitstoot van schadelijke gassen. Het vermogen wordt met behulp van een automatische versnellingsbak, met vijf versnellingen, overgebracht op de achterwielen.
De rest
De motor is niet alles. Om op de baan te kunnen blijven is de Rocket uitgerust met een pneumatische, en in de hoogte instelbare, vering. De remmen komen uiteraard overeen met de aangekondigde acceleraties. De remschijven vooraan hebben een diameter van 375 x 36 mm en zijn in keramiek. De remklemmen zijn in aluminium en hebben 12 pistons. Achteraan zitten stalen remschijven van 355 x 28 mm met aluminium remklemmen met 6 pistons.
Agressieve look
Zelf voor de banden was het nodig om speciaal ontworpen te worden. Pirelli en Yokohama hebben banden ontwikkeld om op de 19 duim lichtmetalen velgen te passen en om aan de snelheden van de Rocket te kunnen weerstaan. De vooras is uitgerust met 8.5Jx19 wielen met 255/35 ZR 19 banden. Achteraan zitten 10Jx19 velgen met 285/30 ZR 19 banden. Het zijaanzicht krijgt hierdoor een agressief uitzicht. Net als de luchtinlaten met XXL afmetingen.
Luxe
Het interieur laat uiteraard niet te wensen over. Zodra je instapt zorgen de LED’s voor een aangenaam onthaal. Deze uitzonderlijke auto, de Brabus Rocket, helemaal in het zwart en carbon, werd met een Mastik leer en aangenaam Alcantara bekleed. Het sportieve stuurwiel staat tegenover een teller dat 360 km/u aangeeft.
Andere voorbeelden
Mocht de CLS U ding niet zijn, dan kan Brabus hetzelfde doen met een S Klasse, een R Klasse, of waarom niet een Viano. De Brabus S V12 S Biturbo, bijvoorbeeld, staat ook in voor 730 pk en haalt de 330 km/u. Bij Brabus kan je ook voor een R Klasse opteren dat de sprint van 0 tot 100 km/u aankan in 5.9 seconden en kan cruisen aan 265 km/u. Tot slot, kunnen de tovenaars van Brabus ook voor een Viano zorgen, omgebouwd tot rijdende bioscoop, koffiemachine inbegrepen!
Foto’s : Vroom.be

Bron : Brabus