Jean-Francois Christiaens

24 JUN 2022

Scoop: 3 super‑SUV’s op komst

Voel je wel iets voor een super-SUV? Dan zijn deze drie modellen die op dit moment in ontwikkeling zijn misschien wel iets voor jou...

1. Range Rover Sport SVR

De onlangs voorgestelde Range Rover Sport wordt in de buurt van de Nürburgring klaargestoomd in een gespierde SVR-versie. Onze spionnen betrapten het ontwikkelingsmodel niet ver van het beroemde Duitse circuit. Vergeleken met de standaardversie is de sportieve insteek van deze SVR-variant duidelijk te zien aan de remmen, de viervoudige uitlaat en de dakspoiler.

Op mechanisch vlak wordt verwacht dat de twin-turbo V8 van de Range Rover Sport P530 gebruikt zal worden, maar dan in een versie met 600 pk. Dit betekent een verdere vermogenstoename met 25 pk ten opzichte van de uitgaande generatie Range Rover Sport SVR.

2. BMW XM

In dit geval was het letterlijk op de Nürburgring dat onze spionnen de toekomstige super-SUV van BMW betrapten. Het van de XM concept car afgeleide topmodel, dat rechtstreeks door BMW's ‘M’ sportafdeling ontwikkeld wordt, zal uitgerust zijn met een V8 plug-in hybride aandrijving. Dat zorgt voor een totaalvermogen van 650 pk/800 Nm. Je zal hem kunnen horen brullen door een origineel gepositioneerde viervoudige uitlaat.

3. Lamborghini Urus Evo

Als je aan super-SUV's denkt, is het onmogelijk om niet stil te staan bij de Lamborghini Urus. Om zijn nieuwe rivalen bij te benen, krijgt de Urus, die in 2018 op de markt kwam, binnenkort een lichte restyling. 

Deze versie, Evo genaamd, maakt van de gelegenheid gebruik om het vermogen van zijn 4.0 liter twin-turbo V8, die momenteel 650 pk en 850 Nm levert, iets straffer te maken. Bovendien gaat het gerucht dat Lamborghini een radicalere versie van zijn Urus Evo zal aanbieden, die richting de 700 pk gaat. Maar ook een plug-in hybride variant. In dat geval zou het totale vermogen 820 pk bedragen!

Advertentie
Advertentie
Advertentie