Wim Bervoets

8 OKT 2018

Scoop: de BMW X1 is toe aan een facelift

Nu de Audi Q3 in het nieuw zit en Mercedes stilaan klaar is om de GLA te vervangen, is de BMW X1 binnenkort de oudste van het Duitse drietal. Een facelift dringt zich dus op… en komt er binnenkort aan.

Nochtans verscheen de BMW X1 nog niet zo lang geleden op de markt: in 2015. Jazeker, in Beieren hebben ze tegenwoordig de gewoonte om hun X-modellen na drie of vier jaar al op pensioen te sturen en te vervangen door een volledig nieuw model op basis van een gloednieuw platform. Maar dat zal niet het geval zijn bij deze X1. Hij staat immers op een compleet ander platform: het voorwielaangedreven platform dat hij deelt met de 2-Reeks Active Tourer en met Mini.

Klassieke facelift

De update van deze BMW X1 zal zich dus beperken tot een facelift, en dat wordt er wellicht eentje uit het klassieke boekje: hertekende bumpers en lichtblokken, enkele nieuwe koetswerkkleuren en velgdesigns, en een lichte update voor het interieur. Het infotainmentsysteem zou een kleine update kunnen krijgen, net als enkele motoren onder de kap. Maar daarvoor is het nog wachten tot 2019, wanneer deze gefacelifte BMW X1 op de markt verwacht wordt.

Advertentie
Advertentie
Advertentie