Sébastien Vanhouche

23 AOÛ 2023

Scoop: Volkswagen T7 California betrapt op de 'Ring

De conceptversie van de volgende generatie VW California, die zopas is betrapt door onze spionagefotografen, brengt een heleboel nieuwe functies mee naar de Duitse campervan.

De volgende generatie Volkswagen California wordt klaargestoomd alvorens zijn officiële presentatie (van de conceptversie) op het Caravan Salon, het grootste evenement van zijn soort dat dit jaar doorgaat van 25 augustus tot 3 september in Düsseldorf. Maar nog voor zijn eerste publieke verschijning is de Duitse campervan al betrapt door onze spionagefotografen op de beroemde Nürburgring Nordschleife.

Dubbele schuifdeur

Deze nieuwe VW California is gebaseerd op de nieuwste Multivan met lange wielbasis, en zou voor de eerste keer twee schuifdeuren moeten krijgen achteraan. Het model wordt ook meer geconnecteerd en hoogtechnologisch dan ooit, met zelfs een functie om hem vanop afstand te bedienen dankzij de 'Cali on Tour'-app.

Diesel, benzine en plug-inhybride! 

Net zoals de huidige Multivan, zou de volgende generatie California moeten genieten van een 150 pk sterke dieselmotor en een benzineblok van 204 pk. Maar het model zou ook een plug-inhybride aandrijflijn krijgen, die een 1,4 liter-benzinemotor koppelt aan een batterij van 10,4 kWh voor een totaal van 160 kW (218 pk) en 350 Nm! De productieversie zou echter pas volgend jaar in productie gaan in de fabriek van Hannover.

PUBLICITÉ
PUBLICITÉ
PUBLICITÉ