Jean-Francois Christiaens

4 MRT 2022

Sony zal zijn elektrische modellen lanceren… met de hulp van Honda

De twee Japanse reuzen hebben een akkoord ondertekend om een joint-venture op te richten en samen elektrische auto’s te bouwen. De eerste exemplaren van deze samenwerking worden in 2025 verwacht.

Nadat het in januari 2020 een eerste concept onthulde van een elektrische berline (VISION-S 01), en vervolgens een concept van een elektrische SUV (VISION-S 02) in januari van dit jaar, bevestigde Sony al dat het de intentie had om zich op de markt van de elektrische auto’s te wagen.

Vandaag kondigt Sony aan dat het een protocolakkoord ondertekend heeft met Honda om een joint-venture op te richten die moet instaan voor het samen ontwikkelen en verkopen van “elektrische voertuigen met een hoge toegevoegde waarde”.

De verkoop van het eerste elektrische model van dit nieuwe bedrijf moet in 2025 op de markt komen. De productie is voorzien in een fabriek van Honda. “Hoewel Sony en Honda bedrijven zijn die heel wat historische en culturele overeenkomsten vertonen, is honze technologische expertise heel verschillend. Ik denk daarom dat deze alliantie, die de krachten van onze twee bedrijven bundelt, grote mogelijkheden biedt voor de mobiliteit van de toekomst,” benadrukt Toshihiro Mibe, algemeen directeur van Honda.


?

Advertentie
Advertentie
Advertentie