Sébastien Vanhouche

22 MRT 2022

Streling voor het oor: de Aston Martin Valkyrie AMR laat zijn V12 zingen!

Tijdens de Grote Prijs F1 in Bahrein haalde de Britse autobouwer de circuitversie van zijn hypercar van stal, waarvan het blok tot 11.000 toeren kan draaien! En daar worden onze trommelvliezen blij van!

Sinds vorig jaar is Aston Martin, samen met Mercedes, de leverancier van de officiële F1-voertuigen. Daardoor beschikken de racecommissarissen over een Vantage als veiligheidsauto en het medisch interventieteam over een DBX. Maar dat is niet alles! Zo’n partnership zorgt er ook voor dat het merk toegang heeft tot alle circuits van het kampioenschap. Een voordeel waarvan de autobouwer gebruik maakte tijdens de eerste GP van dit seizoen.

AMR Pro!

Aston Martin liet voor het eerst de ultrasportieve versie van zijn Valkyrie hypercar, de AMR Pro, los op het circuit. Centraal achterin vinden we dezelfde V12 als in de wegversie, maar in dit geval levert hij 1.000 pk! Hij klimt daarbij tot een ongelooflijke 11.000 toeren per minuut!

Oldschool… 

Een atmosferische V12 met een rode zone zo hoog in de toeren, zegt je dat niks? Wij dachten meteen aan de technische fiche van een F1 van een aantal jaren geleden. Deze Valkyrie AMR Pro produceert dan ook dezelfde melodie! Slechts 40 exemplaren zullen er gebouwd worden. Hem in zijn natuurlijke habitat aan het werk zien, was dus een buitenkans voor het aanwezige publiek! Voor wie er niet bij kon zijn, kan deze video troost brengen...

?

Advertentie
Advertentie
Advertentie