Jean-Francois Christiaens

27 MRT 2019

Tesla Model 3 klopt Duitse merken in Europa

Sinds zijn marktintroductie bij ons is de Tesla Model 3 niet enkel de meest ingeschreven elektrische auto van het moment in Europa, maar hij heeft ook de Audi A4, BMW 3-Reeks en Mercedes C-Klasse achter zich gelaten.

Cijferbureau Jato heeft de Europese inschrijvingscijfers van de voorbije maand februari gepubliceerd. Dat was namelijk de eerste volledige maand dat de Tesla Model 3 in Europa op de markt was. In februari zijn zo 3.630 exemplaren van de Model 3 ingeschreven in Europa. Daarmee wordt de ‘kleine’ Californische berline met grote voorsprong de best verkochte elektrische auto bij ons, voor de Renault Zoé (2.884 exemplaren), de Nissan Leaf (2.333), de BMW i3 (1.998) en de Hyundai Kona EV (1.754).

Duitsers geklopt

Natuurlijk heeft het systeem van prereservaties de eerste inschrijvingen van de Model 3 geholpen. Toch blijft het een knappe start. De kleinste Tesla stak met zijn verkoopcijfers in februari namelijk niet enkel alle andere elektrische auto’s op de markt voorbij, maar was ook de best verkochte middelgrote premiumberline van Europa. Dat betekent dat hij de Audi A4, BMW 3-Reeks en Mercedes C-Klasse met al hun motorversies achter zich heeft gelaten…
Advertentie
Advertentie
Advertentie