Jean-Francois Christiaens

2 FEB 2022

Tesla Superchargers: ook in Frankrijk voor iedereen toegankelijk

Het pilootproject waarbij niet-Tesla rijders gebruik konden maken van het efficiënte netwerk van Superchargers wordt nu uitgebreid naar Noorwegen en Frankrijk. Met, onder andere, een site kort bij Belgische grens.

Het in november 2021 in Nederland gelanceerde pilootproject dat het voor bestuurders van niet-Tesla voertuigen mogelijk maakte om het Supercharger-netwerk van de Amerikaanse autobouwer te gebruiken, wordt nu uitgebreid naar Noorwegen en Frankrijk. Zestien Franse Superchargers zijn op dit moment toegankelijk voor niet-Tesla gebruikers, waaronder één in de buurt van Valenciennes, op een steenworp van de Belgische grens. 

De lijst van Superchargers die ook door voertuigen van andere merken gebruikt kunnen worden, kan geraadpleegd worden via de interactieve kaart van Tesla:

Dit pilootproject moet zorgen dat potentiële ‘praktische problemen’ gelinkt aan het gebruik van het Tesla laadnetwerk door andere bestuurders aan het licht komen vooraleer de vrije toegang veralgemeend wordt. 


Op praktisch vlak moet je de Tesla app gebruiken en er een account aanmaken om een elektrisch voertuig (met CCS-laadpoort) van een ander merk te kunnen laden aan een Supercharger.

 

Advertentie
Advertentie
Advertentie