Enkele tips die je bij de aankoop van een tweedehandswagen van dienst kunnen zijn…
Komt het zoekertje overeen met de wagen?
Neem het zoekertje mee wanneer je de wagen gaat bekijken en controleer of de omschrijving klopt met de auto die je ziet. Wanneer je naar een Golf TDI 110 met 100.000 km en een klein onderhoud achter de kiezen komt kijken, moeten ze je geen TDI 90 met 130.000 km en geen enkele onderhoudhistoriek voorschotelen.
De omschrijving van de staat van het voertuig is ook steevast interessant om te bekijken. Spreekt de eigenaar over ‘in goede staat’, dan is de kans groot dat de wagen een klein onderhoud nodig heeft. Kwestie van elkaars woordenschat goed te begrijpen… Maar dit mag geen reden zijn om leugens te vertellen: alle mankementen moeten vermeld worden, of het nu gaat over een krasje of een aandrijfriem die vervangen moet worden.
De houding van de verkoper
Je hebt vlotte verkopers en je hebt verkopers die enkele alarmbellen bij je laten rinkelen. Minimaliseert hij alle gebreken aan de wagen, zelfs de belangrijkste? Wees op je hoede. Weigert hij je een testrit te laten maken, vraag ‘m dan naar de reden en analyseer zijn antwoord. Als je tenslotte beslist om over te gaan tot de aankoop, regel dan alles in een volledig contract.