Sébastien Vanhouche

28 DEC 2021

Top 5 van de meest tot de verbeelding sprekende politiewagens

Ook de ordediensten kunnen wel eens genieten van een mooie wagen. Of het nu is om te paraderen of om zware wagens in te halen. Dit zijn 5 modellen die wel eens nieuwe rekruten zouden kunnen aantrekken...

1. Alpine A110 (Frankrijk)

De Franse ‘gendarmerie’ heeft onlangs zijn Mégane RS dienstvoertuigen ingewisseld voor de Alpine A110. Centraal achterin zit een 4-cilinder turbo die 252 pk en 320 Nm koppel levert. Daarmee kunnen de Franse flikken tot 250 km/u snel gaan en vanuit stilstand 100 km/u aantikken in amper 4,5 seconden. Daarmee zal het alvast heel wat mensen met een zware voet te snel af zijn.

2. Porsche 911 Targa (Duitsland)

Deze door TechArt getunede 911 behoudt zijn 385 pk sterke zescilinder boxer met een koppel van 450 Nm, maar krijgt heel wat esthetische aanpassingen. Het doel van deze Porsche is niet om boeven te pakken op de Autobahn, maar wel om strijd te leveren tegen illegale tuning. Maar met een 0-100 km/u in 4,4 seconden en een top van 289 km/u zou hij er toch heel wat kunnen onderscheppen.

3. Lamborghini Huracan (Italië)

De Fransen krijgen Alpines, de Duitsers Porsches en de Italianen… Lamborghini’s. Logisch. De in 2017 geleverde supercar met zijn 610 pk sterke V10 wordt vandaag nog steeds gebruikt, maar niet alleen om criminelen te pakken. Recent werd hij nog ingezet om een orgaan te vervoeren dat getransplanteerd moest worden, en dat over een afstand van 500 km aan een gemiddelde snelheid van 230 km/u! Handig.

4. De vloot van Dubai

De grootste stad van de Arabische Emiraten heeft meer dan één troef om toeristen aan te trekken. Het beschikt onder andere over een ongelooflijke collectie politiewagens: Audi R8, Aston Martin One-77, Lykan HyperSport, Bugati Veyron, Mercedes G-Klasse, Porsche 918… niet gemakkelijk om de meest uitzonderlijke te kiezen… dus hebben we ze allemaal geselecteerd!

5. Citroën Ami (Griekenland)

Met zijn topsnelheid van 45 km/u zal deze elektrische Ami niet veel onderscheppen, misschien wat voetgangers en scooters, maar that’s it. Dat de politie op het Griekse eiland Chálki dit soort voertuig kiest om te patrouilleren in de straatjes van de historische stad, is omdat het een voorbeeld wil worden in koolstofneutraliteit. En dat verdient een plaats in deze top!

Bonus: de Belgische 911 en GTI 

In tegenstelling tot onze Oosterburen beschikt de Belgische politie op dit moment niet over ongelooflijke interventiewagens. Maar de zwart-geel-rode ordediensten trokken er in het verleden wel op uit met mooie voertuigen. In de jaren ‘70 was er een vloot Porsche 911 2.4 E, in de jaren ‘80 gevolgd door de Golf GTI van de tweede generatie! 


?

Advertentie
Advertentie
Advertentie