Stilistisch blijft hij redelijk trouw aan zijn voorganger, en de A110 biedt evenwichtige proporties en een motor centraal achterin. Maar het koetswerk bestaat niet langer uit glasvezel/polyester. Met uitzondering van het dak en de bumpers wordt er voortaan aluminium gebruikt. De opstelling zorgt voor een bijna ideale gewichtsverdeling, met 56% van het gewicht op de achteras. Het geheel weegt slechts 1.080 kilogram, inclusief vloeistoffen en 90% brandstof.
Motor
Centraal achterin schuilt het kloppende hart van dit beest: een viercilinder turbobenzine van 1,8 liter met 252 pk en 320 Nm. Dankzij een DCT-automaat met dubbele koppeling en zeven verzetten haalt hij 100 km/u vanuit stilstand in 4,5 seconden en een topsnelheid van 250 km/u. Alpine zou ook aan de uitlaatklank gedacht hebben.
Interieur
Op de foto’s lijkt het interieur veelbelovend, met een TFT-instrumentenpaneel, een touchscreen bovenop het dashboard en een “zwevende” middenconsole. De verwijzingen van de koetswerkkleur en het geruite leder (nostalgische elementen) vormen de kers op de taart.
Drie rijmodi
Er zijn drie verschillende rijmodi beschikbaar: “Normal”, “Sport” en “Track”. Zij passen de parameters van de motor en de versnellingsbak aan, net als die van het ESC (Alpinetaal voor ESP), het stuur en de uitlaatklank. Het 10 duim grote TFT-scherm wordt ook afhankelijk van de rijmodus aangepast.
Commercialisering
Alpine opende de orderboekjes voor de A110 Première Edition in december 2016 via een mobiele app. Alle linksgestuurde exemplaren waren op vijf dagen tijd gereserveerd. De prijs van dit model bedroeg € 60.000. Het productiemodel zou minder duur zijn. De Alpine-app blijft bestaan voor de reservatie van de productie-A110, die in 2018 zal worden gebouwd na de levering van de A110 Première Edition. Het laatste goede nieuws: hij wordt geproduceerd in Dieppe, de fabriek waar ook zijn illustere voorganger vandaan kwam.