Sébastien Vanhouche

26 DEC 2023

Volkswagen Golf: de eerste beelden van de facelift

Ter gelegenheid van de eindejaarsfeesten heeft Volkswagen op YouTube een video gepost waarin de nieuwe lichtsignatuur van de Golf te zien is.

Hoewel hij aan populariteit ingeboet heeft, blijft de carrière van de Golf 8 zijn gang gaan en blijft het ook één van dé modellen van Volkswagen. De huidige generatie van de Duitse middenklasser, die in 2019 op de markt kwam, wordt binnenkort getrakteerd op een facelift halverwege zijn carrière. Een update die voor het eerst te zien is in een video op het YouTube-kanaal van de Duitse autobouwer.

Een verlicht logo voor de Golf 8 facelift

In de video, die de belangrijke momenten van de autobouwer in 2024 op een rijtje zet, heeft VW-CEO Thomas Schäfer het onder andere over de lanceringen van de nieuwe Passat, ID.7, Tiguan, de vernieuwde ID.3 en ook over de voorstelling van de ID. 2all concept. Maar het zijn de laatste seconden van de montage die het interessants zijn. Je kan er immers de nieuwe lichtsignatuur zien van de Golf 8.5, met onder andere een verlicht VW-logo!


Afspraak in januari 2024

De update van de Golf 8 zou officieel voorgesteld moeten worden in de loop van januari 2024. Lang moeten we dus niet meer wachten voor we de veranderingen aan het silhouet en het interieur van het model kunnen ontdekken. Laten we hopen dat deze facelift ervoor kan zorgen dat de Duitse middenklasser zijn blazoen nog wat kan oppoetsen voor hij volledig elektrisch gaat voor de negende generatie.


Advertentie
Advertentie
Advertentie