De T-Roc is zeker niet de kleinste van de bende: met 4,23 meter is hij een twaalftal centimeter langer dan de Renault Captur. Het voordeel: Volkswagen belooft heel wat ruimte aan boord en een koffervolume van 445 tot 1.290 liter.
Funky
Scherp getekende vleugels, een eventueel tweekleurig koetswerk (met contrasterend dak) en goed ontworpen radiatorrooster zorgen voor een gespierde T-Roc, die heel wat personalisatiemogelijkheden biedt. Zo zijn er de uitvoeringen “Sport” en “Style”. In het interieur zijn er verschillende kleuren mogelijk, net als een digitaal instrumentenpaneel. Het multimediascherm integreert je smartphone en bevat hulpdiensten bij noodgevallen.
Uitgebreide uitrusting
Het veiligheidsarsenaal is uitgebreid en omvat standaard een aanrijdingswaarschuwing met noodremhulp en voetgangerherkenning, rijstrookassistentie en een automatische stopfunctie na een aanrijding. Optioneel kan er nog een adaptieve snelheidsregelaar bij, een achteruitrijcamera, een waarschuwing voor kruisend verkeer achter de auto, parkeerhulp en zelfs fileassistentie. Volkswagen geeft ook mee dat een gestuurde ophanging optioneel is, net als een “progressief” stuur en voor meer comfort een intelligente sleutel en elektrisch openende kofferklep.
Vierwielaandrijving
De T-Roc krijgt drie benzinemotoren en drie dieselmotoren. Het vermogen schommelt tussen 115 en 190 pk. De krachtigste motoren krijgen vierwielaandrijving, relatief uniek in dit segment. VW laat je kiezen tussen een manuele versnellingsbak en een DSG met dubbele koppeling. Voor veeleisende chauffeurs zijn er nog rijmodi, gaande van “Street” via “OffRoad” tot “Snow”.