Pierre-Benoit Sepulchre

9 FEB 2023

Voortaan ook deelauto’s van Poppy in Luik

Een primeur in Wallonië!

Je moet niet langer noodzakelijk in Vlaanderen of Brussel wonen om gebruik te kunnen maken van de deelauto’s van Poppy. De mobiliteits-start-up van D’Ieteren Automotive, die zo’n 3.000 auto’s telt in zijn vloot, biedt zijn diensten voortaan ook aan in Wallonië, in Luik. Tot nu toe werkte Poppy enkel in Brussel, Mechelen, Gent, Antwerpen en tot aan de Belgische luchthavens.

Goed nieuws voor Luik dus, dat net van plan was om een autodeelaanbod te ontwikkelen om het aantal auto’s in huishoudens te doen dalen. Een privé-auto staat immers 95% van de tijd geparkeerd, waarbij hij plaats inneemt in de openbare ruimte. Door die auto te delen tussen verschillende gebruikers, kan het gebruik geoptimaliseerd worden.

80 voertuigen

Eind januari kondigde Poppy de uitbreiding van zijn autodeelvloot aan, met een stijging van 1.000 naar 3.000 auto’s in de komende maanden. Sinds 7 februari kan je dus ook in Luik gebruikmaken van die auto’s, waarbij er 80 beschikbaar zullen zijn, waaronder 5 bestelwagens. De verschillende voertuigen staan verspreid in de stad en zijn klaar voor gebruik. De Poppy-zone beslaat het grootste gedeelte van de stad en ook Sart-Tilman, de bedrijvenzone van Rocourt en een aantal parkeergarages van Interparking.

Om zijn de start in Luik in de spotlights te zetten, biedt Poppy € 20 gratis krediet voor nieuwe gebruikers die de app willen testen, en dat door de code LIEGE te gebruiken.


?

Advertentie
Advertentie
Advertentie