Pierre-Benoit Sepulchre

29 MEI 2021

Zelfbouwauto bij Ikea?

Een student heeft een slim concept bedacht.

Ryan Schlotthauer, een Californische student industrieel ontwerp, heeft een ingenieus concept bedacht: een elektrische auto in kitvorm, die zou worden verkocht via meubelgigant Ikea. Het kleine stadswagentje zou 5.300 euro kosten en bestaat uit 374 te assembleren onderdelen die in een reeks kisten worden geleverd. Het is een aantrekkelijk en revolutionair klinkend idee, dat in werkelijkheid een afstudeerproject is.

Veel aandacht

Op social media kreeg het idee al snel veel aandacht. Sommige media vergalopperen zich zelfs door te stellen dat het project bijna productierijp is, maar daar klopt niets van. De beelden die de Californiër heeft gemaakt zijn echter wel bijzonder realistisch en gedetailleerd. Renault, dat door Schlotthauer als industrieel partner wordt gezien, heeft de kwaliteit van het universiteitsproject al toegejuicht, maar voegt voor de veiligheid toch expliciet toe dat het niet betrokken is geweest bij de ontwikkeling ervan. Ikea van zijn kant heeft de volgende boodschap doorgegeven aan onze collega’s van Insedeevs: “Met veel plezier stellen we vast dat de thesis van Mijnheer Schlotthauer zoveel weerklank krijgt in de media. Wij vinden het idee voor een nieuwe manier om je te verplaatsen zeer tof en hebben in het verleden trouwens al planken op wieltjes en fietsen in ons gamma opgenomen. Maar hoewel we zeer verheugd zijn dat studenten inspiratie blijven vinden bij Ikea, wensen we toch te benadrukken dat er tot op heden geen enkele samenwerking gepland is tussen Ikea en Renault.”

Dergelijke projecten bedacht door jonge, veelbelovende designers, laten mooie dingen voor de toekomst verwachten. Wie weet komt er ooit echt een vergelijkbare oplossing? Al stellen we ons wel wat vragen bij de kwaliteit van een assemblage door een klant, met alle veiligheidsrisico’s vandien.



?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Advertentie
Advertentie
Advertentie