Jean-Francois Christiaens

6 DEC 2018

Zo kan je nog met je Aston Martin rijden als benzine ooit verboden wordt

Als benzine ooit schaars wordt of vervuilende auto’s niet meer op onze wegen mogen rijden, dan is er deze elektrificatiekit die Aston Martin voor zijn oldtimers aanbiedt. Gelukkig kun je de kit ook eens zo makkelijk weer verwijderen.

De Britten maken zich zorgen om de toekomst van hun patrimonium. Daarom biedt Aston Martin deze elektrische conversiekit aan voor zijn oldtimers. De originele verbrandingsmotor wordt vervangen door een elektrisch exemplaar zodat de klassieke modellen ook lage-emissiezones binnen mogen. Jaguar biedt trouwens al iets gelijkaardigs aan voor zijn E-Type.

Omkeerbaar

Om de puristen niet te hard te choqueren geeft Aston Martin mee dat de conversiekit ook makkelijk weer te verwijderen is. Geen structurele technische wijzigingen dus: de oorspronkelijke verbrandingsmotor kun je zo weer gebruiken als aandrijving.

DB6 MkII Volante

De eerste Aston Martin die dergelijke behandeling krijgt is de DB6 MkII Volante uit 1970.Hij neemt in alle discretie technologie over die later ook in de toekomstige elektrische Rapide E zal worden gebruikt. Vanaf 2019 kunnen er ook andere klassieke modellen worden omgebouwd.

Advertentie
Advertentie
Advertentie