Jean-Francois Christiaens

9 APR 2019

Zo maakt je hybride deel uit van je stroomnet thuis

Met Dendo Drive House wil Mitsubishi een hybride of elektrische auto deel uit laten maken van het stroomnet thuis. Een intelligent energie-ecosysteem moet de stroomfactuur verminderen.

Mitsubishi heeft met de elektrische i-MiEV en de hybride Outlander PHEV ervaring op vlak van elektrificatie. Het concept “Dendo Drive House” mikt op particuliere gebruikers in Japan en Europa. Het systeem produceert, stockeert en deelt elektriciteit tussen je auto, je huis en het stroomnet.

Het pakket bevat niet alleen de auto (in dit geval de plug-inhybride Outlander), maar ook een laadpunt dat in twee richtingen werkt en zonnepanelen. Mitsubishi voegt er ook een batterij aan toe. Een Home Energy Management System doet alles samenwerken.

De zonnepanelen kunnen overdag de thuisbatterij of de batterij van de auto opladen als die is ingeplugd. ’s Nachts of wanneer elektriciteit het meeste kost, kunnen die batterijen het huis dan weer van stroom voorzien in plaats van het stroomnet. Ook wanneer de stroom uitvalt zou het Mitsubishi-stroomnet dat kunnen opvangen.

Dendo Drive House wordt bij de Mitsubishi-dealers verkocht. Een prijs is er nog niet, maar die zal wel de verkoop omvatten, net als de installatie en het onderhoud van de componenten.

Advertentie
Advertentie
Advertentie