Arnaud Henckaerts

9 JUN 2022

Zo zal de MG Cyberster eruitzien!

Met de elektrische roadster knoopt het Chinees-Britse merk opnieuw aan met zijn roots.

Het Europese patentbureau heeft ons deze maand al wat primeurs opgeleverd. Zo registreerde Lamborghini er begin juni een naam die misschien wel op het eerste elektrische model van het merk zal kleven. En nu is het de beurt aan MG, niet met een naam, maar wel met de patentbeelden voor de productieversie van de Cyberster!

Elektrische roadster

Die Cyberster stelde MG vorig jaar voor als concept car, maar nu krijgen we dus een eerste indruk van de versie die tegen 2024, wanneer MG zijn honderdste verjaardag viert, in productie zou moeten gaan. Uiteraard verandert er het één en het ander ten opzichte van de conceptversie. Een meer realistische vorm bijvoorbeeld en op het eerste zicht lange overhangen, vooral vooraan.

Details zoals de achterlichten met verwijzingen naar de Britse ‘Union Jack’ bleven behouden, al doet de achtersteven op één of andere manier denken aan de sedans van Volvo. In de neus zou je dan weer een vleugje Alpine A110 kunnen ontdekken. Maar de essentie is dat er met de Cyberster eindelijk een elektrische roadster op de markt zal komen. Een zero-emissie versie van de Mazda MX-5 zeg maar, of een opvolger van de roadsters van MG die bij iedereen in het geheugen gegrift staan. Naar afmetingen, het gewicht, de batterijcapaciteit, het rijbereik en een prijsindicatie blijft het voorlopig nog gissen.

PUBLICITÉ
PUBLICITÉ
PUBLICITÉ