Arnaud Henckaerts

23 DÉC 2022

Dit krijg je als je een Nissan 400 Z kruist met een SUV

Deze ‘Fairlady X’ is een project van de studenten van de Nissan designschool in het Japanse Kioto.

Vorig jaar lanceerde Nissan de nieuwste coupé in zijn Z-dynastie, de 400 Z, met onder de motorkap een 400 pk sterke 3 liter biturbo V6. Maar in tegenstelling tot zijn voorganger, de 370 Z, wordt hij in Europa jammer genoeg niet aan de man gebracht. Dat zou immers een te zware impact hebben op de gemiddelde CO2-uistoot van het Japanse merk in de EU. Of misschien ligt het aan het feit dat Europeanen steeds minder moeten weten van sportieve coupé’s, en liever SUV’s kopen?

Nissan Murano in sportoutfit

Dan hebben de studenten van de Nissan Kyoto Automobile College misschien wel een oplossing bedacht met deze Fairlady X. Fairlady? In Japan krijgt de Z-reeks van Nissan de naam ‘Fairlady Z’, en dus leek de X van crossover wel een goede toevoeging voor deze SUV met Z-invloeden. Meer dan invloeden zijn het niet, want dit is niet echt een SUV-versie van de 400 Z, maar wel een Nissan Murano die plastische chirurgie onderging.

De achterlichten en de koplampen van de 400 Z zijn in elk geval terug te vinden in het eindresultaat, net als het stuur. Al moet gezegd dat de foto’s niet echt van de beste kwaliteit zijn. Ze werden dan ook niet officieel verspreid door de autobouwer zelf, maar enkel via het twitterkanaal van de studenten.

Het Japanse merk gaf eerder al aan dat het van zijn ‘Z’ sportwagens een merklijn wil maken, maar het lijkt weinig waarschijnlijk dat dit studentenproject uitgroeit tot een productiemodel. Net zoals de studentenprojecten bij Skoda beperkt blijven tot leuke ideeën, maar ook niet meer dan dat.

PUBLICITÉ
PUBLICITÉ
PUBLICITÉ