Bert Troubleyn

8 FEB 2021

Is dit de SUV van Ferrari?

In het uiterste noorden van Zweden is een gecamoufleerd testprototype betrapt van wat wel eens de toekomstige Purosangue zou kunnen zijn.

In het Hoge Noorden van Zweden heeft ene Stephen Barral een zwaar gecamoufleerd prototype van een SUV betrapt. “Big deal”, horen we je al zeggen, SUV’s zijn tegenwoordig niet bepaald uitzonderlijk meer. Maar wanneer je het (heel korte) filmpje bekijkt dat Barral heeft gemaakt, besef je dat hier meer aan de hand is: de auto verspreidt een opvallend nobele klank ! Dit is een hoogtoerige V12! Dat maakt dat we hier zo goed als zeker een Ferrari aan het werk zien, en wel de eerste cross-over van het Italiaanse sportwagenmerk.

Purosangue

In 2018 bevestigde Ferrari voor het eerst officieel de geruchten dat het aan een SUV werkt. Het zou geen traditionele SUV worden, maar een soort sportieve cross-over, zo beloofde het merk, dat meteen de term “FUV” (voor “Ferrari Utility Vehicle”) lanceerde. De auto gaat Purosangue heten en krijgt hybride aandrijflijnen op basis van 8- en 12-cilindermotoren. Later zouden ook elektrische varianten volgen. Het prototype lijkt in elk geval heel laag voor een SUV en heeft meer weg van een licht verhoogde berline. Wij zien er een soort Jaguar I-Pace in, maar dan met een langere motorkap. De spanning rond het model loopt in elk geval op…

?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Advertentie
Advertentie
Advertentie