Sébastien Vanhouche

21 MRT 2023

Kia EV5 Concept: klein broertje voor China

De productieversie van dit compacter broertje van de EV9 met 5 zitplaatsen wordt nog dit jaar onthuld, alvorens in China op de markt te worden gebracht. Hopelijk ook op andere markten...

Amper enkele dagen nadat Kia de definitieve look van zijn grote elektrische SUV EV9 heeft onthuld, presenteert het Koreaanse merk al een klein broertje met een even gedurfd design: de EV5! Momenteel is het nog een conceptcar waarmee Kia de nieuwe designtaal van zijn toekomstige elektrische modellen uit de doeken doet. Maar er komt ook een productieversie, in de vorm van een kleinere EV9 met 5 zitplaatsen.



Naar buiten gericht interieur

Ook aan de binnenzijde haalt de EV5 zijn inspiratie bij zijn grote broer. We zien een gelijkaardig dashboard en draaiende zetels, in dit geval zowel vooraan als achteraan! Een indrukwekkend panoramisch dak uitgerust met zonnepanelen en een hoedeplank die omgevormd kan worden tot bankje en tafel maken de presentatie van het interieur af.



Dit jaar in China, later ook voor export?

We hebben niet veel geduld nodig om deze EV5 op de weg te zien verschijnen, al gaat het in eerste instantie om Chinese wegen. Kia kondigt namelijk aan dat de productieversie nog dit jaar wordt onthuld, alvorens voorlopig enkel in China te worden gelanceerd. Maar het Koreaanse merk sluit nog niet uit dat de EV5 naar andere internationale markten wordt geëxporteerd.

Advertentie
Advertentie
Advertentie