Sébastien Vanhouche

9 JUN 2023

Volvo EX30: nu al een ‘Cross Country’‑versie?

Deze avontuurlijke uitvoering, die nu als concept wordt voorgesteld, zal vanaf volgend jaar ook zijn weg vinden naar de catalogus van de EX30.

Bij de voorstelling van zijn 100 % elektrische compacte SUV heeft Volvo meteen ook het doek getrokken van een conceptversie die klaar is om het asfalt te verlaten. Net zoals de ‘breaks op hoge poten’ van het Zweedse merk wordt hij ‘Cross Country’ gedoopt en hij zou volgend jaar al officieel gelanceerd worden.

Dromen van offroad

Hij krijgt een avontuurlijke aankleding. Dankzij zwarte velgen, offroad-banden die ongetwijfeld optioneel zijn, specifieke koetswerkdetails zoals zwarte zones voor- en achteraan en herwerkte bumpers en drempelbeschermers, lijkt de EX30 klaar om asfaltwegen links te laten liggen! En dat zal hij waarschijnlijk ook echt kunnen, dankzij enkele centimeters extra bodemvrijheid.

Nog enkele onbekende factoren… 

Toch blijven er nog enkele vragen onbeantwoord over deze EX30 Cross Country. Zal de productieversie bijvoorbeeld voorzien zijn van al de op deze concept getoonde stilistische aanpassingen? Welke aandrijving hij zal krijgen en aan welke prijs? Gezien zijn stijl, zou het logisch zijn dat hij enkel verkrijgbaar wordt als Twin Motor, waarvan de klassieke versie al meer dan € 50.000 kost… afspraak in 2024 om alle details te weten te komen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie