Op dit moment beschikt Ford maar over één volledig elektrische auto, de Mustang Mach-E. Die krijgt binnenkort het gezelschap van een batterijversie van de Transit. En dat is nog maar het begin! De Amerikaanse autobouwer wil niet minder dan 7 nieuwe, 100% elektrische voertuigen lanceren! Daaronder vinden we vier bedrijfsvoertuigen voor professionals.

Elektropower voor de pro’s

Naast de imposante E-Transit wordt de elektrische bedrijfsvoertuigenvloot van Ford de komende twee jaar verder uitgebreid met de kleinere Transit Custom en Courier, en daarmee ook een elektrische Tourneo Custom en Courier in personenwagenversie. Ford geeft geen verdere informatie over deze modellen, zoals hun batterijcapaciteit of rijbereik. De autobouwer is daarentegen wel spraakzamer over zijn andere nieuwigheden!

nieuwe elektrische SUV’s

Vanaf volgend jaar start Ford in Keulen de productie van een nieuwe, 100% elektrische crossover! Daarvan zouden we later dit jaar een voorsmaakje moeten krijgen. Het merk kondigt een rijbereik aan van om en bij de 500 km. Een sportieve elektrische SUV, die ook in Keulen gebouwd zal worden, moet vanaf 2024 in de catalogus van het merk staan, net als een batterijversie van de Puma.

Meer productie

Naast de verdere ontwikkeling van zijn site in het Duitse Keulen, bouwt Ford ook een nieuwe fabriek in Ankara, Turkije. Die zal instaan voor de productie van batterijen en moet rond 2025 klaar zijn. Ford hoopt een jaarlijkse productiecapaciteit van 30 tot 45 GWh te halen!