Pierre-Benoit Sepulchre

6 NOV 2023

Audi TT neemt afscheid met verschillende 'Final Editions'

Daarmee blijft dit iconische model in ieders geheugen gegrift.

De Audi TT, die in 1998 voor het eerst verscheen, staat op het punt van zijn pensioen. Het merk met de vier ringen heeft besloten om de gelegenheid te vieren door de laatste generatie van het model in verschillende Final Editions uit te dossen. Zo krijgt de Noord-Amerikaanse markt een speciale reeks met een koetswerk in Goodwood Green met parelmoereffect en alle attributen van de S Line, waaronder knappe velgen van 20 inch. Het model wordt er enkel als roadster aangeboden en krijgt een grijze kap en een interieur bekleed met Palomino Brown leer, dat tot op de middenconsole en onderaan de deurpanelen te vinden is. Deze speciale reeks wordt in een oplage van slechts 50 exemplaren gebouwd en krijgt steeds de 2 liter-turbobenzine met een S-Tronic-automaat met dubbele koppeling en 7 versnellingen onder de kap, een transmissie die de vier wielen aandrijft.

Aan de andere kant van het Kanaal wordt er al sinds de lente een compleet uitgeruste speciale reeks aangeboden. Naast het Black Styling-pakket krijgt deze versie, die zowel als roadster en als coupé wordt aangeboden, eveneens 20-inch velgen en een rijkelijk uitgerust interieur, met onder meer het MMI Navigation Plus-systeem. Er zijn drie exclusieve kleuren beschikbaar voor de Britse markt: Tango Red, Glacier White en Chronos Grey. Het merk spreekt echter niet over een bepaalde limiet op de productie. Het Verenigd Koninkrijk is trouwens een van de grootste markten voor de TT, met een totaal van 2.672 verkochte exemplaren in 2022.



En de Benelux? Er is nog geen enkele afscheidseditie aangekondigd voor onze markt. De markten die er wel recht op hebben, zullen vermoedelijk een hoge vraag noteren naar deze Final Editions, aangezien ze het einde betekenen van een iconisch model dat een klasse apart vormt binnen het gamma van Audi. Ook wij hebben het model al geëerd met een top 5 van onze favoriete Audi TT's.

?

Advertentie
Advertentie
Advertentie