Jean-Francois Christiaens

31 JAN 2019

Bewasemde voorruit? Met deze 4 tips ben je er zo vanaf

Een winterprik zorgt al snel voor bewasemde voorruiten. Hoe je snel en veilig weer vrij zicht krijgt?

Typische winterklassieker: nadat je het ijs van je voorruit hebt gekrabd, wil je eindelijk vertrekken. Tot blijkt dat de binnenkant van je voorruit volledig bewasemd is.

1. Zet je verwarming op het maximum

De beste oplossing is om je voorruit zo snel mogelijk te verwarmen. Daarvoor zet je de temperatuur van de verwarming en de stand van de ventilatie op het maximum, terwijl je de luchtstroom op de voorruit richt. Met een automatische airco hoef je alleen op de knop voor de voorruitontdooiing te duwen.

2. Zet de recirculatiestand uit

Om in de zomer je interieur snel af te koelen duw je op het knopje van de recirculatie. Maar in de winter doe je dat beter niet: anders gaat de vochtigheid in je interieur niet weg.

3. Gebruik je airco

Als je auto airco heeft, gebruik die dan. Het lijkt gek, gezien de lage buitentemperaturen. Maar airco helpt de lucht in het interieur droger te maken, waardoor de bewaseming op je ruiten sneller verdwijnt.

4. Maak het niet te warm

Is de bewaseming volledig verdwenen? Zet je verwarming dan terug op een normale temperatuur. In de winter hou je je interieur het best op 21,5 graden, de zogenaamde ‘comforttemperatuur’.

Advertentie
Advertentie
Advertentie