Jean-Francois Christiaens

22 JUL 2022

Bizar: hij is niet langer geïnteresseerd en verkoopt zijn collectie van 140 voertuigen!

Gene Ponder, een Texaanse ondernemer, staat bekend om zijn passie voor het verzamelen van auto’s. Maar toch besliste hij om afstand te doen van zijn volledige collectie, die meer dan 140 voertuigen en 1.200 stuks automobilia bevat!


De collectie wordt schitterend uitgestald in speciaal daarvoor bestemde gebouwen, waar zo'n 1.200 stukken automobilia als decor dienst doen. Zijn verzameling? Meer dan 140 voertuigen, waaronder 120 auto's. De rest zijn boten en motorfietsen.

Sterren van de 50's en 60's!

Gene Ponder is een liefhebber van de MG's van eind jaren '20 tot begin jaren '70, maar bezit ook enkele zeer prestigieuze stukken: een Mercedes 300 SL Roadster uit 1960, een Maserati 3500 GT Spyder uit hetzelfde jaar, een schitterende Ferrari 330 GTC uit 1967, een zeer pittige Porsche 356 A 1600 Speedster uit 1956 en een verbluffende Aston Martin DB2/4 cabriolet, met een koetswerk van Graber. Bovendien heeft hij een aantal replica's van beroemde vooroorlogse auto's die vandaag onvindbaar zijn...

"Kunstvoorwerpen"

In een interview met het tijdschrift Forbes legt Gene Ponder uit waarom hij afstand doet van zijn hele collectie: nadat hij een paar jaar geleden na een hartaanval afstand had gedaan van ongeveer 60 van zijn auto's, besloot hij de rest van zijn verzameling te verkopen na de dood van zijn vrouw en zoon. Terwijl hij zijn interesse verloren heeft, hoopt hij dat toekomstige eigenaars deze auto's naar waarde kunnen schatten: terwijl sommige van zijn vrienden schilderijen van grote meesters verzamelden, verzamelde Gene Ponder auto's, en beschouwde ze als kunstvoorwerpen.


RM Sotheby’s staat in voor de verkoop van 22 tot 24 september 2022.


Wil je steeds het laatste autoadvies ontvangen?

Vond je dit artikel interessant en wil je steeds het laatste autoadvies, autoweetjes en tips meteen in je mailbox? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Advertentie
Advertentie
Advertentie