Jean-Francois Christiaens

15 MRT 2023

Panoramic Vision: een head‑up display dat schermen overbodig maakt?

Het is officieel: BMW gaat een nieuw type head-up display uitbrengen in 2025 dat de hele breedte van de voorruit bedekt.

De race van de laatste jaren om het grootste infotainmentscherm te hebben, is passé geworden. In de nabije toekomst gaat het eerder om een innovatief ‘augmented reality’-systeem of een nieuw soort head-up display waar de autoconstructeurs zich mee kunnen onderscheiden. Onlangs toonde Audi zijn interpretatie van het genre met ‘Audi Dimensions’. Een display met augmented reality dankzij een speciale bril die het toelaat om in 3D met de virtuele elementen te interageren. Audi laat echter nog niet los wanneer dit systeem op de markt zou verschijnen, een stap die BMW wél durft zetten.

Neue Klasse

Het Beierse merk heeft officieel bevestigd dat zijn nieuwe type head-up display, met de naam Panoramic Vision, in serieproductie zal gaan vanaf 2025. Het panoramische head-up display haalt zijn inspiratie bij de onlangs voorgestelde conceptcar BMW i Vision Dee en zal standaard aangeboden worden op de toekomstige modellen van de ‘Neue Klasse’ van BMW.

Panoramic Vision moet de traditionele tellers en andere schermen vervangen (die volgens de CEO van BMW zullen verdwijnen) door informatie zichtbaar te maken over de hele breedte van de voorruit. En dat zowel voor de bestuurder als voor de passagiers. De informatie zal te zien zijn op een donker vlak aan de onderkant van de voorruit.

Advertentie
Advertentie
Advertentie