Arnaud Henckaerts

5 OKT 2022

BYD haalt een Europese bestelling binnen van… 100.000 auto’s!

De exemplaren van de nieuwe Atto 3 worden tussen nu en 2028 geleverd aan autoverhuurbedrijf Sixt.


Het gaat het Chinese BYD voor de wind. Eerder dit jaar stootte het Tesla van de troon als autobouwer die wereldwijd het grootste aantal elektrische auto’s verkoopt (al telde het daar ook plug-in hybrides bij), en kondigde het aan dat het zijn werkingsgebied uitbreidt naar Europa. We konden ondertussen ook al rijden met de eerste wagens die voor onze markt beschikbaar zullen zijn. Maar nu haalt het bedrijf ook nog eens een kolossale order binnen.

Atto 3

Het moet feest geweest zijn in de kantoren van BYD eerder deze week. Niet (alleen) omdat het contract met Inchcape eindelijk getekend is, het bedrijf dat na Toyota en Lexus ook het Chinese merk in ons land zal verdelen, maar ook omwille van de handtekening die Sixt zette. Het Duitse verhuurbedrijf, dat tot nu toe vooral bekend stond om zijn premium wagenpark, plaatste een bestelling van niet minder dan 100.000 stuks van de nieuwe Atto 3 van BYD, een 100% elektrische C-segment SUV. Die moeten de gemiddelde uitstoot van de Sixt-vloot fors doen dalen.

De leveringen van de eerste exemplaren staan gepland voor later dit jaar, en het contract loopt tot en met 2028. Ze zullen in eerste instantie ingezet worden in Duitsland, Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Sixt breidt meteen ook zijn app uit met een dienst waarmee klanten toegang krijgen tot een groot aantal openbare laadpalen.

?

Advertentie
Advertentie
Advertentie