Sébastien Vanhouche

13 OKT 2022

De Dacia Jogger als hybride op het Salon van Parijs

De eerste hybride van het low-cost merk wordt op de ‘Mondial de Paris’ onthuld.

Niet alleen Renault maakt het bont op het salon van Parijs. Ook de andere merken van de groep zullen heel wat nieuwe producten onthullen, waaronder Dacia. De Jogger krijgt niet alleen een campingkit, maar ook een langverwachte hybride aandrijflijn. De allereerste van het merk!

Een eerste hybride en een eerste automaat

Deze 'zelfopladende' hybride aandrijving kennen we al in de Clio E-Tech. Het geheel bestaat uit een 1,6 liter groot atmosferisch benzineblok bijgestaan door een elektromotor. Die haalt zijn stroom uit een kleine batterij met een capaciteit van 1,2 kWh. Dat zorgt allemaal samen voor 140 paarden die naar de voorwielen gestuurd worden via een automatische versnellingsbak. Nog een primeur! Maar in dit geval enkel voor de Jogger

Nog wat geduld... 

Helaas kennen we het officiële verbruik, de CO2-uitstoot en de prijs van de hybride Jogger nog niet. We weten echter dat deze hybride versie ten vroegste volgend jaar bij de dealers moet staan. Voor de rest zullen we moeten wachten op de officiële voorstelling ervan. Dat gebeurt op het Autosalon van Parijs, dat van 17 tot 23 oktober zijn deuren opent.

Advertentie
Advertentie
Advertentie