Sébastien Vanhouche

31 DEC 2021

De Toyota GR Corolla is gespot!

De sportafdeling van Toyota, die de naam GR draagt, deint steeds meer uit. Na de Supra, de Yaris en de nieuwe GR 86, geeft de Japanse autobouwer ook de Corolla extra pit!

Al enkele maanden speelt Toyota's Amerikaanse divisie op de sociale media verstoppertje met de GR Corolla. Het beest was altijd op de achtergrond van sommige foto's te zien, soms voor een motel, soms tussen twee containers. Maar in een Instagram-video was hij nu duidelijk te zien, voordat het beeld er in een tweede montage werd uitgeknipt. Gelukkig waren enkele van onze collega's snel genoeg om een screenshot te maken, een beeld dat boekdelen spreekt over zijn potentieel! 

Vierwielaandrijving, 3 cilinders en handgeschakelde versnellingsbak?

Over de typische Toyota-camouflage kan je het opschrift GR Four lezen. We zullen dus normaal gezien de beroemde vierwielaandrijving van de Yaris ook bij zijn grote broer moeten terugvinden. Zal het 3-cylinder blok ook zijn opwachting maken? Of dat nu wel of niet zo is, het vermogen van de Corolla zou logischerwijs de 261 pk van de stadsauto moeten overtreffen. Tenslotte toont de video duidelijk het gebruik van een handgeschakelde versnellingsbak. Aangezien de meeste beelden van de GR 86 zijn, zou dat in het interieur van dat model gefilmd kunnen zijn, maar we hopen dat het de versnellingsbak van de compacte hatchback is! 

Voorlopig alleen in de VS... 

De GR Corolla komt er! Maar zal het de Atlantische Oceaan oversteken? Daarover bestaat twijfel, want alle teasers van het model zijn alleen gemaakt door de Amerikaanse divisie van Toyota... En we zouden kunnen begrijpen waarom. Met alle beperkingen op het vlak van CO2 en de diverse Europese eco-bestraffingen, kunnen we ons het ergste voorstellen... En ook, de Amerikanen hebben de GR Yaris niet gekregen, laten we hopen dat het niet onze beurt is om de meest sportieve Corolla te missen. 

?

Advertentie
Advertentie
Advertentie