Pierre-Benoit Sepulchre

19 AUG 2021

Dit is de goedkoopste EV op de markt

Het in China gebouwde model wordt verkocht op Alibaba.

Alibaba, de Chinese gigant van de onlineverkoop, biedt een waaier van ‘made in China’-producten aan. Daarbij horen ook elektrische voertuigen met een heel scherp prijskaartje. De voorbije jaren hebben flink wat plaatselijke bedrijven daar zich aan dit populaire segment gewaagd. Ze bieden soms extreem goedkope producten aan, ontwikkeld met weinig middelen en zonder onderzoek of ontwikkeling.

De ElectricKar K5M-2500 is een van die automobiele UFO’s die in Europa nooit een gelijkvormigheidsattest zullen kunnen verkrijgen. Het is een soort Renault Twizy-achtige met een kleine motor van 800 Watt, net voldoende voor een topsnelheid van 40 km/u. Zijn batterij van 72V en een inhoud van 2,7 kWh brengt hem ruwweg 65 kilometer ver. De auto wordt op Alibaba aangeboden voor 2.100 dollar of zo’n 1.800 euro. Ongezien…

Ter herinnering: de minst dure elektrische auto die je bij ons kan kopen en die is gehomologeerd voor Europese wegen is de Dartz Freze Nikrob (9.990 euro). De Russische constructeur Zetta wil binnenkort trouwens een elektrische microcar gaan aanbieden met een prijskaartje van rond de 6.500 euro.

Op zoek naar een elektrische wagen?

Ben jij op zoek naar een elektrische wagen? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze nieuwste zoekertjes voor elektrische wagens nu hier:

Advertentie
Advertentie
Advertentie