Arnaud Henckaerts

26 OKT 2022

Einde verhaal voor de Ford Fiesta?

De productie zou volgend jaar stoppen zonder dat er een opvolger voorzien is. UPDATE: ondertussen heeft Ford het nieuws officieel bevestigd.

De Fiesta is al sinds zijn lancering in 1976 één van de kernmodellen in het gamma van Ford. Daarnaast is het ook nog steeds één van de leukst sturende auto’s in het B-segment, zeker als krachtige ST (Edition). Maar daaraan komt waarschijnlijk volgend jaar een einde...

Geen opvolger

Net als voor de Focus zou er voor de Fiesta immers geen opvolger voorzien zijn wanneer de productie van de in 2016 gelanceerde huidige generatie volgend jaar stopt. Dat concludeert het Britse magazine Autocar op basis van berichten in de krant The Sun, die sprak met een ‘insider’. Een puur gerucht dus, maar op zich niet onlogisch. Ondanks een facelift vorig jaar daalt de populariteit van de Fiesta, met volgens Jato Dynamics 45% minder inschrijvingen in Europa tijdens de eerste acht maanden van dit jaar. Bovendien daalt de populariteit van modellen die geen SUV zijn over het algemeen.

Bij de overgang naar elektromobiliteit is het dus best denkbaar dat er geen plaats meer is voor een Fiesta in zijn huidige vorm en dat Ford dan maar beslist om de naam te schrappen na 46 jaar en 8 generaties. In een officiële reactie weigert Ford zoals gewoonlijk om commentaar te geven op geruchten, maar zegt het wel dat het alles op alles zet op het vlak van elektrificatie en dat het zijn productportfolio herbekijkt in functie van die strategie.

Update: Ford of Europe heeft via zijn Twitter-account het einde van de carrière van de Fiesta bevestigd


Advertentie
Advertentie
Advertentie