Jean-Francois Christiaens

19 OKT 2018

Ford bouwt extra GT’s

Om tegemoet te komen aan de hoge vraag, gaat Ford 350 exemplaren extra bouwen van zijn supercar, de GT. Je laatste kans om dit juweel met 647 pk op de kop te tikken.

De productie van de Ford GT wordt met twee jaar verlengd om aan de massale vraag te kunnen beantwoorden. Of toch deels: Ford schat dat er zes keer meer vraag naar de GT is dan dat er exemplaren zijn.

Slechts 80 in Europa

Eerst wou Ford de productie van de GT beperken tot 1.000 exemplaren. Maar dat worden er uiteindelijk 1.350. “Door de productie voor een beperkte tijd te verlengen bewaren we het exclusieve karakter van deze gegeerde supercar, maar kunnen we toch meer klanten gelukkig maken”, zegt Hermann Salenbach, directeur van Fords Performance-afdeling. Dat is goed nieuws voor potentiële Europese klanten: Ford heeft momenteel maar 80 exemplaren verkocht in Europa.

Geduld

In de praktijk gaat Ford vanaf 8 november de reservaties een maand lang opnieuw openen. Bestellen kan online op FordGT.com. Nieuwe Europese kandidaten die worden geselecteerd, krijgen hun exemplaar dan tussen 2020 en 2022. Nog even geduld dus.

Advertentie
Advertentie
Advertentie