Jean-Francois Christiaens

16 SEP 2021

Ford Fiesta: frisse wind

Ford frist zijn populaire Fiesta op door de stijl te moderniseren en de uitrusting te verbreden. De sportieve ST-versie krijgt bovendien een extra duwtje in de rug.

Het is tijd voor de facelift halverwege de carrière van de Fiesta, die in 2017 werd onthuld.

De meest opvallende uiterlijke wijzigingen zijn de hertekende bumpers, nieuwe velgen en kleuren (waaronder voor de sportieve ST het Mean Green) en een modernere lichtsignatuur. Tegelijk verschuift het merklogo van de motorkap naar het midden van het radiatorrooster.

De gehele Fiesta-familie, van de klassieke varianten over de sportieve ST tot de cross-over Active ondergaan dezelfde verbeteringen. In de ST krijgt de motor bovendien een klein duwtje in de rug: het koppel stijgt bij deze facelift met 10 procent tot 320 Nm. In de andere versies vinden we dezelfde motoren, die recent nog zijn gemoderniseerd, zoals de microhybridisering onder 48 volt van de 1.0 EcoBoost.

Deze facelift halverwege de carrière van de Fiesta brengt ook de nodige extra uitrusting. Zo verschijnen nieuw ledkoplampen met matrixfunctie en een nieuwe digitale cockpit met een TFT-scherm van 12,3 duim. Op de middenconsole is bovendien de jongste evolutie te vinden van het infotainmentsysteem SYNC3 van Ford.


Advertentie
Advertentie
Advertentie