Bert Troubleyn

2 FEB 2021

Ford kiest vanaf 2023 voor Google

De Amerikaanse reus zal zijn infotainmentsystemen over twee jaar op Android Automotive laten draaien.

Android Automotive is een softwareplatform van Alphabet, het reusachtige moederhuis van Google, voor de besturing van de infotainmentsystemen van auto’s. De redenering van Alphabet is dat het voor constructeurs financieel meer steek houdt om de ontwikkeling van die software uit te besteden in plaats van ze in eigen huis te houden.

In grote lijnen moeten deze systemen toch dezelfde taken vervullen, ongeacht het merk of het type auto. Toch lijkt de autosector maar langzaam overstag te gaan. Tot nog toe kozen enkel Volvo en Polestar voor Android Automotive.

Maar vanaf 2023 heeft Google met Ford een grotere vis binnen. Beide bedrijven benadrukken met klem dat Android Automotive weliswaar gegevens van de klanten bewaart en doorspeelt naar Ford en Google, maar dat die data onder geen beding met externe partners zullen worden gedeeld.

?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Advertentie
Advertentie
Advertentie